Siemens Mobility získala servisní smlouvu na jednotky ICE 4 společnosti Deutsche Bahn

Společnosti Deutsche Bahn a Siemens Mobility podepsaly smlouvu na vykonání preventivní technické prohlídky 40 jednotek série 412. Jedná se o historicky nejobsáhlejší servisní zakázku, která byla ze strany Deutsche Bahn společnosti Siemens Mobility udělena. Smlouva zároveň obsahuje možnost rozšíření na dalších 50 jednotek ze stejné série. Revize IS 600 jsou předepsány u nových vysokorychlostních jednotek provozovaných Deutsche Bahn po dosažení 1,65 milionu najetých kilometrů.

Práce budou prováděny od poloviny roku 2021 v servisním středisku, které je součástí testovacího a validačního centra Siemens Mobility ve městě Wegberg-Wildenrath, ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko (Německo).

ICE 4 je páteří dálkové železniční dopravy, zajišťované společností DB Fernverkehr. Jako servisní partner společnosti DB rozhodujícím způsobem přispějeme k zajištění dostupnosti a provozu vozového parku ICE 4 a zajištění udržitelného výkonu po celou dobu jeho životního cyklu, “ řekl Johannes Emmelheinz, CEO Customer Service Siemens Mobility.

V rámci revize IS 600 bude společnost Siemens Mobility kontrolovat centrální systémy a komponenty jednotek ICE 4 a provádět plánované činnosti údržby. Údržbové práce se budou mimo jiné týkat dveří, systémů ostřikování čelního skla, spřáhel, trakčních podvozků, sběračů proudu, systémů řízení vlaků a brzd. Údržba uvnitř vozidel bude zahrnovat systémy detekce požáru, informační systémy pro cestující, bistro zařízení a hygienická zařízení. Kromě toho budou vyměněna dvojkolí u všech vozů.

Deutsche Bahn objednala od května 2011 u společnosti Siemens Mobility celkem 137 jednotek ICE 4. Každé tři týdny je flotila společnosti DB rozšířena o jednu další jednotku ICE 4. Do loňského prosince dodala společnost Siemens Mobility společnosti Deutsche Bahn 65 objednaných elektrických jednotek ICE 4. První jednotky z této řady jsou provozovány v osobní dopravě od roku 2016.

Zdroj: TZ Siemens Mobility

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading