Dopravní nostalgie nabídne v Brně přehlídku historických vozů, své brány otevře i vozovna Slatina 

Sobota 15. června bude na náměstí Svobody a v Brandlově ulici v Brně opět patřit výstavě historických vozidel městské hromadné dopravy.

Opět tak bude příležitost představit retro tramvaje, autobusy nebo trolejbusy. Dopravní fandové se můžou těšit na tramvaj 107 (dřevák) s vlečným vozem, tramvaj 4MT 134 s vlečným vozem, tramvaj T2, tramvaj K2, autobus Karosa ŠM11, autobus Škoda 706 RTO nebo trolejbus 15Tr. Svými exponáty se do akce opět zapojí i Technického muzeum v Brně, ze své sbírky zde představí například parní tramvaj Caroline nebo oblíbenou koněspřežnou tramvaj.

Dopravní podnik města Brna u příležitosti 155 let MHD v Brně a 75 let trolejbusové dopravy otevře i brány ve vozovně Slatina. Trasy autobusových a trolejbusových linek z větší části povedou právě k vozovně. Návštěvníci si zde budou moci od 12 do 17 hodin prohlédnout celé zázemí, vyslechnout si komentované prohlídky, prohlédnout ukázky vozového parku trolejbusů a autobusů a nudit se nebudou ani děti, pro které je připravený bohatý program.

Svými exponáty se do akce opět zapojí i Technického muzeum v Brně

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading