RegioJet vypraví speciální autobusy s věcmi pro postižené obce jižní Moravy

Společnost RegioJet vypraví z Prahy, Brna a Ostravy speciální autobusy s věcmi pro postižené obce jižní Moravy.

Přátelé z Prahy, Brna a Ostravy – vypravíme speciální autobusy z těchto měst, do kterých můžete donést věci pro postižené obce jižní Moravy. Balíme pro ně jídla z vlaků a další věci, které teď obyvatelé nutně potřebují. Pokud máte něco, co byste rádi poslali, můžete nám to donést k autobusům. Deky, oblečení, pasty, mýdla atd… Čas i místa vyzvednutí věcí ještě upřesníme. Ale počítejte dnes odpoledne. Aktuálně zjišťujeme seznam věcí, které obyvatelé zasažených obcí potřebují nejvíce,“ uvádí společnost RegioJet na sociálních sítích.

RegioJet info:

Kdy a kam můžete nosit věci:

Dnes 25.6.2021⭐ Brno – U Grandu (busové nádraží) – 17:30 – 18:00 ⭐ Praha – už máme naplněno hlavně jídlem.

Sobotní spoje z Prahy, Brna a Ostravy se odkládají. Odůvodnění: Situace v postižených oblastech se mění každou chvíli jsme v kontaktu s místními koordinátory. V současné době padlo bohužel rozhodnutí o demolici větší části domů, čímž nastává i změna v potřebách pomůcek a prioritách. V současné době se tak změnila potřeba věcí, které jsou pro následující dny důležité. Místní složky nás požádali jestli bychom mohli vaši pomoc dovézt o pár dní později, kdy bude potřeba ještě více a toto rozhodnutí naprosto respektujeme, abychom nezatěžovali probíhající práce.

Co je potřeba: – Hygienické potřeby (toaletní papír, pasty, mýdla,….), čistící a úklidové potřeby, deky, kapesníky, powerbanky, trvanlivé potraviny, káva, čaj, papírové ručníky, igelitové pytle, vyprané oblečení.

Zdroj: RegioJet

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading