Mezi Domažlicemi a Blížejovem došlo ke střetu dvou vlaků, na místě je větší počet zraněných

Mezi stanicemi Domažlice a Blížejov došlo ke střetu vlaků Ex 351 Západní Expres a Os 7413. Na místě nehody zasahují všechny složky IZS. Povolány jsou i čtyři vrtulníky a záchranáři z Německa. Podle informací si nehoda vyžádala tři mrtvé a 63 zraněných.

HZS Plzeňského kraje zřídil pro účastníky nehody a jejich příbuzné telefonní linku: 950 330 330.

Podle aktuálních informací Správy železnic je předpoklad obnovení provozu na trati v pátek 6. srpna ve večerních hodinách.

Dnes 4. 8. 2021 v 8.05 hodin ve Výhybně Radonice na Domažlicku se srazil vlak Ex 351 (München Hbf – Praha hl. n.) s vlakem Os 7406 (Plzeň hl. n. – Domažlice město). V důsledku srážky došlo k vykolejení. Při mimořádné události zahynuly tři osoby a 63 bylo zraněno. Škody přesáhnou 100 mil. Kč. Pět inspektorů Drážní inspekce, včetně generálního inspektora, na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události. V tento okamžik můžeme sdělit, že expres z Mnichova měl ve Výhybně Radonice zastavit, což se nestalo. Důvody nezastavení vlaku jsou předmětem šetření, uvádí k nehodě Drážní inspekce.

„O život přišli tři lidé, jedna cestující a dva naši kolegové, je mi velice líto jejich tragické smrti a hluboce cítím s jejich rodinami. Je to velké neštěstí, které nejenom nás, kteří máme k železnici blízko, velmi zasáhlo. Tři kolegové při nehodě utrpěli zranění. Naše společnost poskytne pozůstalým a zraněným veškerou pomoc a odškodnění. Už jsme v tomto směru přijali potřebná rozhodnutí,“ řekl Ivan Bednárik, generální ředitel a předseda představenstva ČD, a.s.

Dopraváček / Martin Dufek, foto: PČR a HZS Plzeňského kraje

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading