Arriva posílí spojení mezi Teplicemi a Prahou. Expressy z Litvínova nově zastaví u metra Hradčanská

Arriva Express Teplice – Praha pojede od neděle 11. prosince 2022 častěji a litvínovský zastaví nově na Hradčanské.

Nových spojů se dočkají cestující na trase Arriva Expressu mezi Teplicemi a Prahou, linka pojede častěji než dosud v pátek, v sobotu a v neděli. Kvůli velkému zájmu přidá Arriva v pátek navíc spoj s odjezdem ve 13:30 ze zastávky Teplice, Celní, z Prahy vyjede nový páteční spoj v 16:00. Rozšíření víkendového provozu zajistí hned šesti spoji s odjezdy v 10:00, v 14:00 v sobotu a v 15:00 v neděli nebo v 19:00 z Teplic, z hlavního města vyjedou nové víkendové spoje v 11:30, 17:00 a 20:30 ze zastávky Praha, nádraží Holešovice.

Také Arriva Express na trase mezi Litvínovem a hlavním městem pojede podle upraveného jízdního řádu. Cestující si psali například o to, aby jim pohodlné autobusy zastavily v Praze u metra Hradčanská. Od neděle 11. prosince se tak stane, přitom se výchozí nebo konečná zastávka Praha, nádraží Holešovice nezmění a litvínovský Arriva Express tam bude stále začínat nebo končit, do metropole pojede po D7. Kvůli přidání zastávky na Hradčanské ale dochází v několika případech ke změnám v odjezdových časech. Jde třeba o původní spoje s odjezdem v 10:15 nebo 13:15 z Prahy, které pojedou o půl hodiny později, nedělní večerní spoj s odjezdem v 20:45 nahradí nový čas v 21:45.

Moravský Arriva Express na trase Olomouc – Brno jezdí podle stejného jízdního řádu, upraven je pouze provoz spojů během vánočních svátků.

Zdroj: Arriva, foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading