Dopravce ČD Bus zřídil svou novou pobočku v Plzeňském kraji

Dceřiná firma Českých drah tak naplňuje svůj plán rozšiřování a zajišťování náhradní autobusové dopravy v rámci celé republiky. Nová pobočka sídlí v Kralovicích.

Umístění v Kralovicích umožňuje zajištění dobré dostupnosti nejen pro Plzeňský kraj, ale také pro kraje Středočeský, Ústecký nebo Karlovarský. Od 6. března bude ČD Bus zajišťovat náhradní autobusovou dopravu během výluk v úsecích Stříbro – Cheb a Plzeň – Třemošná, v dubnu např. při výluce v úseku Plzeň – Železná Ruda-Alžbětín.

České dráhy koupily autobusového dopravce VYDOS BUS v loňském roce, kdy se postupně transformoval do stávající dceřiné firmy ČD Bus. K pořízení vlastní autobusové dopravy vedly ČD především vysoké ceny externích dodavatelů za zajištění náhradních autobusů během výlukové činnosti nebo mimořádných událostí. Vzhledem k množství výluk ale budou České dráhy zatím i nadále větší část výlukové dopravy soutěžit.

„V první fázi jsme do regionu dislokovali deset autobusů a v brzké době tento počet navýšíme na dvacet. Po Plzeňském kraji budou následovat další provozovny. Lokality už máme vybrané, řešíme vhodná konkrétní umístění. Hlavní provozovna společnosti zůstává na jižní Moravě, kde máme aktuálně 60 autobusů,“ říká Adam Svojanovský, předseda představenstva společnosti ČD Bus.

Současně s rozšířením své působnosti v rámci ČR se firma v letošním roce zaměří i na modernizaci a rozvoj vozového parku. Podle náměstka generálního ředitele Českých drah Jiřího Ješety by se měl počet autobusů v příštích letech zdvojnásobit. Nová vozidla už budou přizpůsobena přepravě osob na invalidním vozíku nebo dětských kočárků.

Zdroj: České dráhy, foto: ČD Bus

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading