Čedok zahájil se Smartwings charterové lety z Českých Budějovic

Ve středu večer odstartovalo z Českých Budějovic pro cestovní kancelář Čedok letadlo společnosti Smartwings do turecké Antalye.

Čedok během inauguračního letu oznámil, že příští léto bude z Českých Budějovic létat do pěti destinací po celou sezónu, nově i na tuniskou pevninu do Enfindhy a do bulharského Burgasu, letošní destinace budou v příštím roce pokračovat.

Slavnostního aktu při spuštění letiště se zúčastnil ministr dopravy Martin Kupka, hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman a další hosté z Řízení letového provozu ČR, letecké společnosti Smartwings či přímo z vedení Jihočeského letiště České Budějovice (foto: Smartwings)

„Zahájení charterového leteckého provozu z Letiště České Budějovice do turistických destinací je významným krokem ke zvýšení komfortu obyvatel regionu při cestách do zahraničí. Podařilo se tak zajistit životaschopnost projektu, který se příští rok rozšíří o další destinace, kam bude možné z tohoto letiště cestovat,“ sdělil ministr dopravy Martin Kupka.

„Jsme rádi, že se podařilo díky spolupráci Jihočeského kraje a vedení českobudějovického letiště se všemi úřady i dopravcem dotáhnout všechny důležité kroky ke spuštění provozu a můžeme být dnes u historického milníku českého letectví. Zájem o odlety z Českých Budějovic boří již od začátku rekordy, proto můžeme dnes při slavnostním zahájení potvrdit, že odsud budeme příští léto létat už do pěti destinací,“ oznámil při inauguračním letu z Českých Budějovic generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Cestující z a na letiště mohou nyní v Českých Budějovicích využít autobusovou linku číslo 40 a kyvadlovou dopravu mezi terminálem a odstavným parkovištěm na letišti. Přeprava cestujících je na lince bezplatná.

Jízdní řád a trasu autobusové linky číslo 40 naleznete v článku na níže uvedeném odkazu:

Dopravní podnik města České Budějovice bude na základě objednávky Jihočeského letiště České Budějovice zajišťovat autobusové spojení linkou číslo 40.

Martin Dufek / Dopraváček.eu, zdroj: Čedok, foto: Smartwings

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading