EGYPTAIR spojí od července Prahu s Káhirou

Přímé letecké spojení z Ruzyně do Káhiry startuje 9. července 2024.

Do egyptské metropole bude třikrát týdně létat tamní vlajkový dopravce EGYPTAIR, vždy v úterý, čtvrtek a neděli. Linka zároveň nabídne zajímavé možnosti pro navazující lety do dalších 75 destinací dopravce EGYPTAIR včetně dalších měst v Egyptě a celé Africe, Číně či Indii.

Přímé pravidelné lety do Káhiry se v Praze objeví poprvé od roku 2011, kdy byl ukončen provoz linky Českých aerolinií. Linku bude operovat Boeing 737-800 s kapacitou pro 154 cestujících, z toho 16 v business class a 138 v ekonomické třídě.

„Těší mě, že se nám podařilo obnovit přímé spojení do Káhiry. Cestující tak nově mají k dispozici nejen linky do egyptských dovolenkových destinací, ale také přímé spojení obou metropolí. V loňském roce cestovalo mezi Prahou a Egyptem téměř 700 tisíc cestujících a věříme, že tato nová linka pomůže k dalšímu rozvoji. Kořeny spolupráce s Egyptem sahají až do dob Československa, takže věřím, že přímá linka do Káhiry pomůže k dalšímu rozvoji spolupráce a bude stimulem také pro přepravu carga,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Společnost EGYPTAIR byla založena v roce 1932, kdy se stala první leteckou společností na Blízkém východě a v Africe a sedmou na světě, která se připojila k IATA. EGYPTAIR létá do více než 70 destinací v Africe, Evropě, na Blízkém východě, Dálném východě a v Severní Americe a do více než 67 dalších destinací prostřednictvím codesharových dohod a do více než 1200 destinací po celém světě díky členství ve Star Alliance.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading