FlixBus obnovuje přímé spojení do Itálie a Švýcarska, zároveň expanduje do Pobaltí

Od čtvrtka 9. července 2020 obnovuje společnost FlixBus přímé spojení mezi Českou republikou a Itálií, začíná tak čtyřikrát týdně jezdit z Prahy, Českých Budějovic a Českého Krumlova do italských Benátek. Dále začínají autobusy čtyřikrát týdně jezdit také na trase mezi Zlínem a Mnichovem se zastávkami v Kroměříži, Brně, Českých Budějovicích a dalších českých městech. Dopravce zároveň oznámil expanzi do pobaltských zemí a Velké Británie.

Dopravce také od čtvrtka začíná jezdit do Švýcarska, znovu tak propojí Prahu s Zurichem. Pětkrát týdně budou autobusy vyrážet z pražské Florence, cestující mohou počítat s odjezdy od středy do neděle v 9.00 s příjezdem do cílové zastávky v Zurichu ve 20.30. Cestou je naplánováno několik zastávek v Německu, autobusy postupně zastaví v Řeznu, Ingolstadtu, Aichachu, Augsburgu, Ulmu, na stuttgartském letišti a Tübingenu. Při cestě na zpět je nutno počítat s odjezdy od čtvrtka do pondělí v 8.35 z Zurichu, přičemž příjezd do Prahy je naplánován na 19.55.

Vidíme, že o mezinárodní cestování roste zájem, a tak jsme zase tento týden rozšířili nabídku našich spojení. Nově od čtvrtka nabízíme přímé spojení s Itálií i Švýcarskem. Jde tak o jedny z posledních zemí v dojezdové vzdálenosti, kam jsme doposud neobnovili přímé spojení z Česka,“ uvádí zástupkyně společnosti FlixBus Jitka Schmiegerová.

S uvolněním restrikcí v mnoha evropských zemích budou lidé chtít začít opět cestovat za rodinou a přáteli, nebo za prací. Minulý rok jsme intenzivně pracovali na přípravě naší expanze do Velké Británie a pobaltských států, a tak ji nyní s hrdostí oznamujeme,“ říká André Schwämmlein, generální ředitel FlixBusu.

Dopravce zároveň oznámil expanzi do pobaltských zemí, první autobusy v Lotyšsku, Litvě a Estonsku vyjedou 16. července 2020.

FlixBus

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading