OBRAZEM: Pendolino se poprvé představilo v Karlových Varech

V sobotu 29. srpna České dráhy vypravily zvláštní vlak Pendolino Ex 10050 z Prahy přes Plzeň, Mariánské Lázně, Cheb, a Sokolov do Karlových varů. Vlak odjížděl z Prahy hl.n. v 6:26 a na cestu zpět se z Karlových Varů vydal v 13:37 jako Ex 10055.

Pendolino Ex 10050 před odjezdem z Prahy, 29.8.2020
Pendolino Ex 10050 před odjezdem z Prahy, 29.8.2020

Jednosměrná prezentační jízda stála z Mariánských Lázní, Chebu a Sokolova do Karlových Varů (i v opačném směru) 20 korun, jízdenku bylo možné zakoupit přímo ve vlaku u průvodčího.

Po svém příjezdu do Karlových Varů na horní nádraží proběhla prezentace Pendolina. Pro návštěvníky byli připravené komentované prohlídky rychlovlaku a pro děti program přímo v jednom z vagónů.

Od 1. září bude Pendolino zajíždět na své trase Karlovarským krajem až do Karlových Varů pravidelně. Na prodloužení jízdy vlaků InterCity Pendolino 504 / 505 se dohodli zástupci Českých drah a Karlovarského kraje.

Ukázka náklonu Pendolina

Těší mě, že se nám společnými silami s Karlovarským krajem podařilo zavést přímé, velmi pohodlné spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod a doplňuje: „Za necelých 7 hodin cesty a bez přestupu tak lze urazit trasu mezi severní Moravou až do Karlových Varů dlouhou více než 600 kilometrů.“

Představení Pendolina za účasti zástupců Karlovarského kraje a Českých drah

„Pro náš kraj je to velká událost, rychlovlak Pendolino nabízí moderní a komfortní možnost dopravy po železnici pro občany našeho regionu i pro budoucí návštěvníky z celé republiky. Od začátku září je to další z vítaných způsobů, jak se pohodlně dostat z Karlových Varů a Sokolova do Prahy, dále do Olomouce či Ostravy,“ vysvětluje hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Pohled strojvedoucího z jednotky Pendolino
Pendolino Ex 10055 odjíždí při své cestě do Prahy ze Sokolova

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: ČD

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading