Šest nových autobusů Scania pro ČSAD Havířov

Vozový park dopravce ČSAD Havířov obohatilo 6 nových autobusů Scania s pohonem na stlačený zemní plyn. Tyto vozy Citywide LE jsou dlouhé 14,8 metrů a pojmou až 100 cestujících. Vozidla značky Scania jsou v dopravní skupině 3ČSAD patřící společnosti Transdev velmi oblíbená.

Vozidla značky Scania jsou oblíbená pro svou spolehlivost a nízkou spotřebu,“ říká Lukáš Martinů. Manažer prodeje autobusů Scania dodává: „Tato konkrétní verze modelu Citywide LE na stlačený zemní plyn pak mimo jiné vyniká dlouhým dojezdem, který může činit až 650 km.“ To vše díky osvědčenému hnacímu řetězci Scania. Autobus je poháněn devítilitrovým pětiválcovým motorem o výkonu 320 koní. O hladkou změnu 12 převodových stupňů se pak stará automatizovaná převodovka Opticruise. Řidičům tak přispívá k jednoduché obsluze a cestující zase ocení jízdní komfort.

Klimatizované autobusy Scania Citywide LE jsou vybaveny USB dobíjecími porty pro cestující, připojením k WiFi i moderním informačním a odbavovacím systémem podle standardů Moravskoslezského kraje.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj a foto: Scania

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading