OBRAZEM: Rekonstrukce plzeňské tramvajové vozovny Slovany

Rekonstrukce vozovny Slovany v Plzni odstartovala v listopadu roku 2020 a probíhá za plného provozu. Má vyřešit především problém nedostatečné kapacity a špatného technického stavu budov. Pro Plzeňské městské dopravní podniky je to jedna z největších akcí v novodobé historii společnosti.

Vozovna tramvají na Slovanech se poprvé otevřela již v roce 1943, kde stála nejprve téměř osamoceně, postupně vznikaly v okolí budovy, až vozovnu obklopila celkově zástavba. V 60. letech vznikla další část vozovny a v 80. letech přirostla poslední část. Vzhledem ke stáří vozovny je nutná kompletní rekonstrukce, která potrvá pouze dva roky a kterou zvládneme bez omezení provozu ve městě,“ uvedl při zahájení rekonstrukce primátor Martin Baxa.

Modernizace tramvajové vozovny má velký význam pro veřejnou dopravu ve městě Plzni. Vedle toho nové budovy vylepší i klima v areálu a jeho okolí, když všechny budou mít zelenou střechu, což zamezí tomu, aby areál vozovny byl obrovským tepelným ostrovem. Vznikne tak unikátní projekt 16 tisíc metrů čtverečních zelených střech,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

3. LEDNA 2022

2. PROSINCE 2021

ŘÍJEN 2021

ČERVEN 2021

Zdroj: Plzeňské městské dopravní podniky
Vozovna Slovany, červen 2019
Vozovna Slovany, červen 2019
Vozovna Slovany, červen 2019
Vozovna Slovany, červen 2019

Dopraváček / Martin Dufek, foto: Dan Donovan

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading