33 parciálních trolejbusů dodá do Ústí nad Labem Škoda Electric

Dopravní podnik města Ústí nad Labem v rámci veřejné zakázky vysoutěžil nákup parciálních trolejbusů 27Tr v délce 18m od skupiny ŠKODA Group.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem má v současné době podané žádosti o poskytnutí dotace na nákup všech 33ks trolejbusů. Dodávka bude probíhat celkově ve třech etapách z důvodu stanovených
maximálních uznatelných nákladů poskytovatele dotace. První vozy budou dodány příští rok. Cena jednoho dodaného trolejbusu je 20 350 000 Kč bez DPH.

„Touto zakázkou navazujeme na úspěšnou spolupráci Škodovky s ústeckým dopravním podnikem. Naší výhodou je, že známe našeho klienta a jeho specifika, a díky tomu můžeme Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem nabídnout přesně takové řešení, které potřebuje. Naše spolehlivé trolejbusy si pořizují zákazníci v řadě českých i evropských měst. Výhodou tohoto typu je navíc možnost jízdy mimo trakční vedení na baterii, což umožní například objíždět neočekávané situace v dopravě, nebo vést trasu neelektrifikovanou oblastí,“ říká Tanya Altmann, Prezidentka divize Bus Mobility ve Škoda Group.

,,Jedná se o třínápravové, čtyřdveřové, nízkopodlažní kloubové dvoučlánkové trolejbusy, určené pro městskou hromadnou dopravu, s obsaditelností 115 osob. Cestující jistě ocení celovozovou automatickou klimatizaci, USB nabíječky nebo nerezová madla v kartáčovém provedení. Za zmínku stojí i prvky přispívající k bezpečnosti provozu jako je kontrola tlaku v pneumatikách, kontrola srážky s chodcem, hlídání mrtvých úhlů, elektricky vyhřívané čelní sklo a mnoho dalších. Snažíme se pokračovat v jednotném stylu interiéru. Sedačky budou mít plastovou skořepinu v šedé barvě s červeným koženkovým sedákem. Ústí nad Labem je specifické svým členitým terénem, proto budou mít trolejbusy dvě hnací nápravy s celkovým výkonem 250kW, které budou přínosem zejména v zimním období,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Simona Mohacsi.

,,Pravidelná obnova vozového parku nám pomáhá zajistit více spojů nízkopodlažními vozidly, které umožňují snadné nastupování a vystupování a splňující všechny současné požadavky na příjemné cestování veřejnou dopravou. Další navýšení počtu nízkopodlažních vozů v ulicích města ocení nejen 2/2 maminky s kočárky, ale i senioři a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Průběžná obnova vozidlového parku je pro nás velice důležitá a potřebná,“ uvedl Martin Prachař, předseda představenstva.

Zdroj: DPmÚL, foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading