Arriva rozšířila sledování polohy vozidel na všechny vozy

Po vlacích a autobusech jezdících na městských linkách na Kladně rozšířila společnost Arriva provoz sledování polohy vozidel na všechny vozy.

Stejně jako u vlaků a autobusů MHD Kladno, i v tomto případě jde o unikátní řešení, kdy dopravce ve spolupráci s dalšími firmami musel vyřešit řadu převodníků mezi jednotlivými systémy. Na hlavní stránce webu arriva.cz vpravo nahoře jsou dvě známé oranžové ikony. První je pro autobusy, druhá pro vlaky.

„Ať už čekáte na zastávce třeba na Kladně u Divadla, u Prioru v Přerově, Třinci, Trutnově nebo na jakékoliv stanici, v níž zastavuje Arriva, můžete si polohu jejího autobusu rychle ověřit. Stačí otevřít mapu na webu a zjistíte, kde se vozidlo nachází, jestli jede na čas nebo má zpoždění. Do systému jsou zařazeny všechny autobusy, nejen ty v MHD a integrovaných systémech, ale i dálkové z Prahy do Krkonoš a na Moravě nebo Arriva Expressy na všech třech linkách z hlavního města na sever Čech a z Olomouce do Brna,“ uvádí Arriva.

Společnost dál pracuje i na tom, aby byla poloha jejích autobusů i vlaků viditelná také v aplikaci ARRIVA CZ, v níž budou brzy i další nové a užitečné funkce.

Foto: Arriva

Zdroj: Arriva, úvodní foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading