Na pražský Semmering vyjede o posledním adventu Vánoční motoráček

Vlak se na známou trať mezi pražským hlavním nádražím a Zličínem vrátí po dvouleté pauze v neděli 18. 12. 2022.

O poslední adventní neděli vyjede na linku speciální souprava složená z legendárních historických vozidel řady M 286.1 Krokodýl a M 131.1 Hurvínek. Oba motorové vozy pak doplní ještě vložený vůz řady 020 známý jako Bix. Díky tomu souprava nabídne více než 150 míst k sezení.

Na trasu vánoční vlak dopravce KŽC Doprava vyjede tradičně již na ranním spoji ze stanice Praha-Čakovice na pražské hlavní nádraží, odkud pak zamíří na pražský Semmering. Mezi hlavním nádražím a Zličínem zajistí od rána do odpoledne celkem 4 páry spojů. V obou koncových stanicích bude cestujícím mezi jednotlivými spoji umožněn pobyt uvnitř soupravy. Pro naše nejmenší cestující máme pro tento případ připravené hry či omalovánky.

Zájemci z řad malých i velkých návštěvníků si pak mohou odnést domů kromě nostalgického zážitku i pamětní jízdenku či Betlémské světlo.

Na lince bude stejně jako v případě klasického Pražského motoráčku platit tarif PID a ČD. Cestovat je tedy možné i na pražskou Lítačku. Pro rychlý a snadný nákup jízdenky můžete využít aplikaci PID Lítačka, v případě potřeby je možné jízdenku zakoupit i na palubě vlaku.

Jízdní řád Vánočního motoráčku

Zdroj: ROPID

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading