Hradecký dopravní podnik pořídil deset nových autobusů od libchavského výrobce

Dopravní podnik města Hradce Králové pořídil od společnosti SOR Libchavy šest autobusů typu SOR NS 12 a čtyři kloubové SOR NS 18.

Nové autobusy převzal dopravce v závěru roku 2022. Nyní jsou postupně zařazovány do provozu s cestujícími. Cena za jeden nízkopodlažní autobus NS 12 bez DPH je 5 250 000 Kč a za typ NS 18 bez DPH je 7 900 000 Kč. Celková cena zakázky bez DPH se vyšplhala na 63 100 000 Kč. Libchavský výrobce poskytl záruční dobu na celé vozidlo šest let.

Autobusy jsou vybaveny celovozovou klimatizací, manuálně ovládanou vyklápěcí plošinou pro přepravu vozíčkářů a nechybí USB zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky (3 ks u sólo vozu a 5 ks u vozu kloubového). Interiér se vyznačuje koženkovým čalouněním sedaček. Nová vozidla jsou také vybavena kompletním systémem pro podávání informací nevidomým osobám s vazbou na povelový vysílač nevidomého.

„Nové autobusy jsou po nezbytných procedurách postupně nasazovány do provozu hradecké MHD, kdy s cílem zkvalitnit služby cestujícím, ale i práci řidičům, nahradí starší vozy (Citelis a CityBus), které se budou postupně vyřazovat. V provozu jsou nasazovány pod ev. č. 111 – 116 (sólo vozy) a ev. č. 237 – 240 (kloubové vozy) na všech linkách. Vozy splňují nejvyšší nároky na bezpečnost, kvalitu a ekologii provozu a věříme, že je cestující plně ocení. Vozy plní emisní normu EURO VI,“ uvádí František Meduna, vedoucí marketingu DPmHK.

Interiéry vozů jsou v podstatě shodné s flotilou dvaceti elektrobusů značky SOR NS 12 ELECTRIC, které dopravní podnik pořídil v roce 2018. Právě s elektrobusy dosáhl Dopravní podnik města Hradce Králové další magické hranice, a to čtyř milionů ujetých kilometrů.

Vlastního převzetí se za společnost SOR Libchavy spol. s r.o. zúčastnil pan Jiří Daňsa – zástupce obchodního ředitele pro ČR a Zdeněk Abraham – předseda představenstva DP města Hradce Králové (foto: DPmHK)

Martin Dufek / Dopraváček.eu, zdroj a foto: DPmHK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading