Škoda Group získala 93,9% podílu v belgické společnosti The Signalling Company

Společnost se zabývá vývojem digitálního bezpečnostního softwaru a zabezpečovacích systémů pro železniční provozovatele.

Akvizice je v souladu se strategií skupiny, tedy expanze do oblasti moderních systémů mobility. Začátkem tohoto roku skupina převzala rakouská provozní aktiva od Molinari Rail, která se zabývá technickým inženýrstvím a projektováním. Zbývající 6,1% podíl ve společnosti The Signalling Company zůstává ve vlastnictví dvou jednatelů společnosti, Stanislase Pinteho a Frederica Du Jardina.

Společnost The Signalling Company navrhuje špičkový bezpečnostní software třídy 4, který je plně kompatibilní se současným standardem evropského vlakového zabezpečovacího systému (ETCS) a je použitelný i v oblasti autonomní mobility.

Akvizice společnosti The Signalling Company zvýší konkurenceschopnost Škoda Group vůči velkým evropským výrobcům vlaků. Skupina bude moci nabízet celou škálu výrobků a služeb železničním provozovatelům v západní Evropě, zejména v Belgii, Německu a Nizozemsku. Společnost The Signalling Company v současné době vybavuje 110 lokomotiv systémem ETCS pro největšího soukromého evropského provozovatele nákladní železniční dopravy, společnost Lineas.

„Rozšíření našeho portfolia o vlastní zabezpečovací řešení, zejména ETCS, je důležité pro úspěch skupiny na evropských trzích, zejména v západní Evropě. Tento sektor má velký potenciál a my se těšíme na vývoj nových řešení, která umožní zvýšení bezpečnosti, efektivity a udržitelnosti železniční dopravy,“ říká Didier Pfleger, CEO Škoda Group.

Začleněním společnosti s 38 zaměstnanci do skupiny vznikne v rámci Škoda Group vlastní obchodní jednotka „Signalling“. Jejího vedení se ujme jeden z akcionářů, Stanislas Pinte, který se stává Vicepresidentem pro Signalling. Jeho úkolem bude dokončit rozvoj stávajících řešení signalizace a zajistit vývoj nových technologií v této oblasti.

„Se vstupem velkého a úspěšného partnera do naší společnosti se otevírají další velké možnosti růstu v oblasti signalizace. Díky investici Škoda Group a spojení s tak významným evropským výrobcem kolejových vozidel získáme přístup na evropský trh,“ říká Stanislas Pinte, Vice President Signalling ve Škoda Group.

Členové nového týmu (foto: Škoda Group)

Zdroj a foto: Škoda Group

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading