V pátek se koná závod Pražská lítačka, nově lze použít trolejbus nebo sdílené kolo

12. ročník závodu Pražská lítačka se bude konat v pátek 26. dubna 2024. Start se uskuteční z neznámého místa z tramvajového vozu.

Registrace účastníků je zahájena od 15 hodin v Muzeu MHD ve Střešovicích, kde se také nachází cíl. V letošním ročníku mohou nově účastnící jako dopravní prostředek použít trolejbus nebo sdílené kolo.

Taktického závodu v integrované dopravě v metropoli se mohou zúčastnit závodníci všech věkových kategorií nebo školní i pracovní kolektivy. Samotná soutěž trvá od 16 do 19 hodin. Vyhrává závodník, který během tří hodin získá maximální počet bodů za co nejvíce projetých linek, zastávek a speciálních bonusových zastávek převážně na území Prahy a v jeho blízkém okolí. Každý závodník si sám volí svoji trasu a sbírá body podle její výhodnosti. Startovné se neplatí. Veškeré informace a podrobnosti o soutěži najdete zde Pražská lítačka.

Pro letošní ročník došlo v pravidlech k inovacím. Start se uskuteční z neznámého místa z tramvajového vozu. Nově je také možné použít jako dopravní prostředek sdílená kola či trolejbus. Letošní ročník se uskuteční díky finanční podpoře městské části Praha 6. Organizátorem je Spolek Jaroslava Foglara.

„Prioritou městské části Praha 6 je podpora cestování městskou hromadnou dopravou. Tento závod prakticky dokazuje, že hromadnou dopravou je možné se velmi rychle a efektivně přepravovat v rámci Prahy a vyhnout se tak zbytečným komplikacím, které v běžném provozu číhají na řidiče automobilů. Závodu se účastním pravidelně a jsem zvědav, jak budu letos úspěšný se zvolenou taktikou trasy,“ říká radní pro dopravu městské části Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading