FlixBus připojujeme Rusko k nejrozsáhlejší meziměstské autobusové síti

Nyní společnost podniká své první kroky v Rusku a nabízí mezinárodní i vnitrostátní spojení z Petrohradu do Velkého Novgorodu a estonského Talinu.

První mezinárodní spojení bude otevřeno již 3. září. Tato linka následuje po zkušebním provozu na vnitrostátní trase, který byl zahájen v polovině července. Toto spojení bude také součástí nabídky ruského FlixBusu. Obě nové linky představují první krůčky společnosti FlixBus na ruském trhu. Umožní tamějším zákazníkům cestovat v největší síti meziměstských autobusů na světě.

Malý tým společnosti FlixBus již pracuje v Moskvě. Vede ho Alexej Savkin, který bude bude mít na starosti rozvoj obchodu a rozšiřování provozu. Cílem společnosti je zahájit brzy další mezinárodní spojení z největších ruských měst, a to konkrétně do pobaltských zemí.

André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti FlixBus, uvádí: „V kontextu našich kroků v rámci globální expanze je pro nás Rusko velmi zajímavou zemí. Nejdříve propojíme ruská města s naší současnou sítí. Od léta roku 2020 jsou součástí našich evropských spojení i pobaltské země a nyní se rozšiřujeme dále na východ a propojujeme Pobaltí s Ruskem, abychom nabídli všem zájemcům cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování.“

Zdroj a foto: FlixBus

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading