Deutsche Bahn kupuje dalších 43 jednotek ICE 3neo od Siemens Mobility

Celkem tak DB bude provozovat 73 jednotek ICE 3neo. Touto objednávkou se navazuje na 30 prvních objednaných jednotek tohoto typu z července 2020. Uvedení do provozu se plánuje na konci roku 2022.

Dalších 73 jednotek umožní DB rozšířit svou denní přepravní kapacitu pro dálkovou dopravu o dalších 32 000 míst.

Nové jednotky ICE 3neo, které disponují maximální provozní rychlostí 320 km/h, nabízí kromě 439 míst k sezení také řadu inovací pro vyšší pohodlí cestujících:

  • Inovativní technologie oken umožňující snazší průchod signálu mobilních telefonů do jednotky se zachováním tepelně-izolačních vlastností skel
  • Osm míst pro převoz jízdních kol v každé jednotce
  • Nový design zavazadlových regálů s větším úložným prostorem
  • Osvětlení s měnícími se barevnými tóny v závislosti na denní době
  • Držáky na tablety a elektrické zásuvky u všech sedadel, včetně 2. třídy
  • Dodatečné dveře pro rychlejší nástup a výstup ve stanicích
  • Elektrické zdvihací plošiny pro nástup/výstup osob na vozíku

„Více železnice je klíčem k ochraně klimatu v Německu. Vše hovoří pro rozšiřování železniční dopravy šetrné ke klimatu, a proto se držíme našeho směru růstu a investic. S novými jednotkami ICE poskytujeme nejenom větší přepravní kapacitu, ale také zvyšujeme kvalitu a pohodlí pro naše cestující. Naši zákazníci se již nyní mohou těšit na další změnu jízdního řádu, která proběhne v prosinci,“ řekl Dr. Richard Lutz, generální ředitel společnosti Deutsche Bahn AG.

Společnosti DB a Siemens Mobility představily první jednotku typu ICE 3neo v závodě DB pro údržbu ICE v Berlíně-Rummelsburgu při podpisu smlouvy. Jednotka byla postavena v rekordním čase během pouhých dvanácti měsíců, to je rychleji než jakékoli jiné vozidlo ICE v minulosti. První jednotka ICE 3neo bude uvedena do provozu v osobní dopravě koncem tohoto roku. Nová vozidla budou zpočátku jezdit mezi Severním Porýním-Vestfálskem a jižním Německem po vysokorychlostní trati přes Kolín nad Rýnem a údolím řeky Mohan.

Zdroj: Siemens Mobility
Zdroj: Siemens Mobility

Zdroj a foto: Siemens Mobility

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading