Nová tramvajová trať v ulici Na Pankráci byla otevřena

Dopravní podnik hl. m. Prahy prodloužil stávající trať v ulici Na Pankráci ke stanici metra Pankrác. Samotnou stavbu nového úseku zahájil v září letošního roku. Celkové náklady výstavby nového úseku jsou necelých 68 milionů Kč.

Nová tramvajová trať má zhruba 250 metrů a je ukončena kolejovým přejezdem v nové tramvajové zastávce Pankrác u křižovatky ulic Hvězdova a Na Pankráci.

Pravidelné linky do nové tramvajové zastávky Pankrác se zatím v brzké době nedočkáme. Radnice Prahy 4 odmítla plánované změny, zavedení linky číslo 19 a tím zkrácení stávající autobusové linky číslo 193.

Další prodloužení tramvajové trati Praha a DPP plánují přes křižovatku s Hvězdovou ulicí dále přímo ulicí Na Pankráci, kde by před Arkádami Pankrác byla zřízena definitivní zastávka Pankrác, situována v ideálním centru lokality s krátkou přestupní vazbou na současnou stanici metra C a budoucí stanici metra D. Trať by dále pokračovala na začátek Budějovické ulice, kde by podle plánu byla před křižovatkou s Bystřickou ulicí umístěna konečná zastávka řešena jako úvrať pro ukončení obousměrných vozů.

Výstavba nové tramvajové trati ke stanici metra Pankrác byla realizována současně s rekonstrukcí stávajícího úseku trati v ulicích Na Veselí a Soudní.

Dopraváček / Martin Dufek a Pavel Šejna, zdroj: DPP

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading