RegioJet vysoutěžil další železniční linky v Ústeckém kraji, chce nasadit nové jednotky PESA

Zakázka v celkovém objemu 18,258 miliardy korun a s rozsahem 3,3 milionu km ročně se týká převzetí dalších linek v Ústeckém kraji.

RegioJet ve veřejné soutěži porazil s nabídkou 212,5 Kč za kilometr stávajícího dopravce České dráhy a Arrivu. Převzetí linek je naplánováno na prosinec 2026 a zakázka má trvání 15 let. Na vysoutěžené linky plánuje dopravce nasadit 23 nových nízkopodlažních jednotek od společnosti PESA.

„Ambicí RegioJetu je stát se do deseti let největším dopravcem. Od prosince dochází ke konci možnosti zadávat zakázky bez soutěže, což je v souladu s evropskou legislativou. Tato změna vyžaduje, aby během příštích deseti let byly všechny železniční výkony, které nyní většinou drží České dráhy díky přímému zadání, znovu soutěženy. RegioJet momentálně vlastní 10 % tržního podílu, a naším cílem je každý rok získávat alespoň dalších 5 %. Tato úspěšná soutěž, která umožnila Ústeckému kraji ušetřit 3 341 250 000 Kč, je součástí této strategie,“ uvedl k vítězství Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet

Jedná se o druhou velkou zakázku společnosti v Ústeckém kraji. RegioJet již provozuje několik elektrických vlaků v regionu, včetně linek z Ústí nad Labem do Děčína a z Ústí nad Labem do Mostu.

Soutěžené linky v Ústeckém kraji

  • U1 Děčín – Ústí nad Labem – Most – Kadaň
  • U2 Chomutov – Karlovy Vary
  • U3 (Děčín -) Ústí nad Labem – Litvínov
  • U32 Ústí nad Labem – Lysá nad Labem
  • U51 Ústí nad Labem – Klášterec nad Ohří
  • U54 (Děčín -) Ústí nad Labem – Roudnice nad Labem (- Hněvice)
Nová nízkopodlažní jednotka od polské společnosti PESA

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading